Sweet Little Thing
Hit Follow or go back to Dashboard
Te' Entries Te' Owner Te' Thing Te' Buddy



a week left .

March 12, 2013 | 8:40 PM | 0 Problem

Assalamualaikumand hi *waving*
semakin hari semakin rajin aku update blog kan ?
yeah . ada perubahan but actually bukan lah perubahan tara mana pun .
bosann kat rumah sesorang ni haa *hantuk kepala*
just a short post for today . no picture 
but I still decide to update my blog even I dont know what to talk about :/
 
a week left
my heart beat faster . my hand shaking . my head dont think anything .
butt my 'selera makan' no changing . 
muehehe 
k lahh . seminggu akan datang wa akan cerita apa yang terjadi . apa yang wa dapat :')
doakan yeaa mak ayah . kakak2 . abang2 . adik2 . 
i wanna to futher my study . hmm :/
Ya Allah . seram pulak haaa ..
ASSALAMUALAIKUM .

xoxo .
MEERA ROSDI



long gone :)

March 10, 2013 | 10:08 PM | 0 Problem

Assalamualaikum and hi . long gone i've been .
this is sure gonna be long post .
pasti banyak gambar . banyaakkkkkk :D
sebab sebab sebab . aku sedang merinduuii merekaa . Semetrian :')
 andd hows your holiday 95th ? great ? bored ? 
i just getting boring day by dayy -.-'. 
what date is today haa ? *tengok date dekat pc*
ohh , hari nii .. em .. emmm 11.3.2013
another 9 days left  and me was like aaaaaa :) 
 masih melepak . masih me'relaks' . masih masih masih tidak sedarkan diri.
apaa aku ni ? result dah dekat woii woii *tepuk2 pipi sendiri*

hidupp sebagai penggangur yang berjaya amat lah membosankann.
andd im done watchingg thiss :D
2011's movie
sampai movie pun dah taktahu nak tengok movie apaaa .
bosannnyaaaaa hidupppp .

aku rindu zaman belajar . aku rindu zaman sekolah . aku rindu nak belajar .
aku rindu Semetrik . aku rindu Izemar . Ayoi . Syaa . Bonzer 
aku taktahu la kenapa aku rinduu mangkuk hayun tu .
tapi paling paling palingg aku rindu ..
Izemarrrrrrr :(
Ayoi :(
since habes sekolah kita langsung tak jumpaa .
azrin . shaa . bonzer . ada jugak jumpanyaa .

wehhh , aku rindu . baca laa baca laa . hampa kena tahu nii :'(

penyejuk mata . pengubat rindu . they wass fuckin perfect :'*

 meera . tonye . shaa . :')

dari kiri : shaa , meera . bonzer . ayoi . izemar :')

azrin :)

again .. :*
 korang sangat berharga weh . sangat sangat . paling memahami .
i miss the way how they ask me for stop crying .
semua aku tak boleh lupa dan tak akan pernah lupa .
TAK AKAN . 


here are some picture. tengok lah tengok lah . haha




ela .

 cytah . oleh . fafau . teah .

iela and meeee .

sufi . iela . 
 yanie . elya . pipah . qieha .

kirah :)

alin . iema . elya :*
tudiaa tudiaa . bunga bunga kesayangan hamba .
i miss them :*

ohh yeaa , satu lagi ceritaa .
3/3/2013
happy birthday my one and only adik sayangg *muntah*
haha HAPPY BIRTHDAYY BABY SAYAAAA !
muah muah ;*
 Aaina Nabilah Mahadi :*

 Irfan . Hajik . Me . Pilin . Faris . :*

girlprengg amar . amar . amer . aqish . bella . afiq . pilin . me and haziqq :*
suprisesssss ! hewheww .
before that Eah buat suprise untuk Fauzana for her upcoming birthday . 

 here some pictures .

 Faa :*

sheera and  Mama . hahaha  :*
Eah andd Fauzana (birthday girl) :*
long lasting memories . Fauzana mesti tak akan lupa . 

satu lagi gambar aku nak tetayangg . hehehehehe

okayyy dah . lenguh dah jari nii . hehe .
bye . see you soon .
please pray for my result .

xoxo
MEERA ROSDI



hii ;*

December 12, 2012 | 8:21 PM | 0 Problem


ASSALAMUALAIKUMM :)
hyeee yallssssss . longg timee no see . kann kann ?
mood ape entah datangg tibaa tiba aku nak update blogg .
ohh lepass bacaa blog semuaa orangg yangg macam macam cerita .
so ? i jealouss laa blog aku dah takde cerita HOT . ahaha joke*

okayy . the first thingg yang aku nak ceritaa .
aku dah tengokkk..

 TWILIGHT SAGA- BREAKING DAWN PART 2
sape yangg tak tengok lagi mohonn jealousss okay ?*troll eyess*
sebenarnyaa bukann ini yangg aku nak ceritaa .
ada benda lainn .
bukann nak cerita pengalaman tapi kenyaataan !

sejakk 2008 aku telah menjejakkan kaki ke sekolah sehingga lah aku menamatkan sesi pembelajaran pada 1.11.2012 dann aku berambusss dari sekolahh pada 6.12.2012 :') 
macam macamm jeniss manusiiaaa wehhhhh ! 
letss vieww ..

PAILANGGSSSS


 ehhh* silapp upload gambarr lahh . kuiikuuii 
tidakk sehandsome nii walaupunn palingg handsome kat sekolah .




habess handsomee ponn cenggini jaa .  AHAHA 
spesiesss inii jeniss jenis pelesitt belakaa .
kelass pontengg atauu tak datang sekolah langsung ahh .
yang jeniss baju keluarr . alahh yangg selalu kena 'push up' dengann cikguu .
jeniss jeniss yangg 'SEKOLAHH NII WAA PEGANGG'
*sejakk bilaa entahh.. kannn ? --'
tapii PAILANGSS sekolahh form 4 andd formm 5 akuu berjeniss sikitt lahh .
*backup batch*

POPULARR 



spesiesss niii WAJIBBB adaa . WAJIBB kayy ?
korangg takk percayaa . eyy akuu bolehh POTONG kuku aku lah kalau tak percayaa .
aku tak sevvengonggg orangg yangg berani bett macam macam 
'KALAU MALAYSIAA KALAH DENGAN LOUSS . AKU POTONG ---------'
bodoh k bodoh :D
girlss girlss yang cengginii .
jeniss bila makan dekatt kantinn , ada tempatt diorangg 
sape jangann sesuka hati dudukk .
spesies nii nak je aku bagi kanta pembesarr suruh dia check nama dia kat meja tuu

diorangg jadikan sekolahh sebagai tempatt diorangg melawaaaa .
tayangg barangg baru beli sana sinii ..
hemboii hemboiii . nak pergi sekolah macam nak pergi JJ .

*tengokk macam aku nii haaa .*


selekehh nauuu  .
lencana tak pakai . name tag apetah lagii .
kesiann aku nengokkk .

KAKAK ABANG SKEMA 


spesiess manuusia macam nii adalah manusiaa yang langsungg tak pernah buat hal
sanaa buku . sini buku . sinunn buku .
pelajar cengginii kalau cikgu cakapp 7.30 masuk kelass ,
pukul 7 dah tercangakk dalam kelass siap sediaa dengan buku atass meja
kalau cikgu cakapp masuk lab .
diorangg orang first terpampanggg depan pintu lab walaupunn cikgu baru nak naik bilik guru .
haihh . kadang kadangg spesiees ni menyakitkan hati jugak :p


thatttss all spesies bebudakk sekolah menengahhh yang sepanjangg 5 tahunn wa dekat sekolah .
yangg waa dapat catch up lah brooo .
banyakk lagii nii . tapii waa malass nakk carik :p

XOXO
-meera-









one two three :)

June 30, 2012 | 9:29 PM | 0 Problem

ASSALAMUALAIKUMM
tak jawabb dosaa , jawab sayangg . hikhik
lamaa aku tk updatee kann kann ? 
biasalah penyegannn 

...lets start the storayyyy :)...

TOTS 2012 
sukann untuk kali yang terakhir sebagai student :')
seriouss puas hatii walauupunn kalahh . 
theres a lot of memory dengann korangg .
buatt maskott . contengg2 mukaa . tangannn :D
handle kawadd dengann shojii , abey naim . yang lainn menyibukk HAHA 
semua bendaa yangg kita buatt , kalauu ituu kali terakhirr 
it will be the best moment ever :')

letss vieww the pictchaaaa


 THE SENIOR . THE MASKOT :)






29.6 . 2012

happy birthdayy to myy bestfriend hidupp matiii !
nurul ashyikin @ omengg .
happy birthdayy sayaangg :)

functionn kaww kaww lah . padann mukaa hang :D
 seriousss syookk ouhhhh ! xD

nantii update lagiii . prayy for me , for myy studyy . 
take a good care of your self readerss . 
iloveyouu MR.A . hihokk .







satu bulan punya cerita :)

May 26, 2012 | 10:28 PM | 0 Problem

assalamualaikum , salam pembuka bicara .
 dengan adanya saya di sini untuk mencerita atau lebih tepat MENCANANG kisah hidup suka duka  selama sebulan di semetrik . suka kah aku ? yea ! duka kah ? i dont think so .
 cewahh ! macam nak ber'syarah' dah aku . HAHA
ade bakatt takk ?? tolong cakapp yeaa -.-'

let start noww ~ ohh sebelum terlupaa . aku tahu blog aku ada stalker dan aku sangat yakin korang baca !
say HYEEE stalker :) 
nak kata aku perasan ? kesah pulakk . // tangan di bahu mata ke atas .

actually , takde cerita yang menarekk di sebabkan sebulan aku kat SMTG tuu . 
hampir 3 minggu adalah minggu exam . 
so ? ade sesape happy minggu exam ? 
based on my fact , takde sape pon suke exam nak nak lagi kalau dah ambek 10 subject yeaa dakk ?
kayyy , lets wish birthdayy kawan kawan .

HAPPY BIRTHDAYY GUYSS , MAY ALLAH BLESS YOUUUU .

the twinss 
iema / qiehaa 
 1 MAY
// seronokk korangg kena fuctionn malam tuu ?

Ozil / fikri 
7 MAY
// hutangg pinggan aku !

alya azizi 
10 MAY 
//kakakk sayangg , soryy lambatt wish ! 


hazieq and makcik pipah 
//pipahh , seronokkk tegulingg haa ? 8 bijik telur ! kiwi kasut ! bedak ! downy aku ! seronokk ?
17 MAY

adek kirah 
22 MAY
//soryy adekk , tak sempat function awak sebab exam and busyy nak balekk :)

kak fairuzz
25 MAY
//kakakk kepengg ! soryy tak join malamm tuu :)

kak lynn .
 26 MAY
//untungg birthdayy awak time cutii kumbenggg !

okayy . stopp pasal kawann sekarangg pasal familyy .

SELAMAT PENGANTINN BARU KAK YANGGG <3
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat . 
aminn :)


// gamba pengantin tk upload . gambar aku adaa .

taraaaaa !!


thatss all . thankyouuu ! nak packing bag nak pegyy kem easy addmath .
kalau jumpa tegur2 lah yea :)
bye . assalamualaikummm .



updatingg :)

April 9, 2012 | 3:13 AM | 0 Problem

assalamualaikumwarakmatullah :)

last post 12 of MARCH 2011 andd hari nii ? 4 of APRIL 2011 . 
lame takkkk ? absolutely nott kann . HAHA
kalauu setakatt seminggu dua tak update pon dah nak ber'gebangg' cakap berhabukk ape cerr weyy ?? 
kejapp . nak buatt actionn tipu habukk japp .

.. FUUHHHH ! FUHHHH ! ..

ehh . hari nii hari ISNIN kann ? kenapaa aku tk pegyy sekolaa ? saje ponteng .
okayy satt ! percayaa ke muka aku ponteng ? mesti lah tak kann .
tempat sekolah aku tuu GERIK yangg indah lagi permaii mengalami krisis air . 
so pihak sekolah bagi kitorang cuti seminggu bhaiiii . lamaa kann ?
and hows about my SPM ?

..bukuu haramm tak bawakk balik ..

takpee . ZAMAN DAH MAJU , DUNIA DAH BERUBAH . internet kan adaa ?
 LEBOHH laa weyy kalau aku studyy kat internet . takdo makno nyo ehh .

PROSES MEMBAIKPULIH KULIT MUKA  ..

okayy laa akuu seminggu kat rumahh nii kann ?


ade yangg cakapp .
'siaa - siaa lahh weyy hang hitamm meeraa . kalah jugakk '
kayyfinee . aku terima kekalahan tuu . sobsobb :'( //lapp hingusss ....
tapi kalah satuu duaa mata je kann ? sokayy . kalah berMARUAH . //amboii ayatt .

  • SMK PH 
  • SMK TUN SABAN
  • SMK GERIK 
 ade yangg cakapp .
'apee meeraa , mainn keje 'hentam' orangg je'
okayy . saya NUR AMIRA MOHD ROSDI . memohon maaf atas kesilapan yang saya lakukan .
//aku tak sengajaa okayyy
KAPTEN aku cakapp , tiada kata MAAF atass padangg . keluaa padang pon aku lupa :D
act , tak semuaa kitorangg kalahh . bak kataa member tersayangg .

"MENANG KALAH , BELAKANGG CERITA"

tak kemanaa ponn , kemenangan tuu :)

okayy . later onn , ada masaa . ada ceritaa aku sebagai blogger teramat segann , aku update lagii . segann ke akuu ? okayy  . sepertii yang anda anda dann anda tahuu . segan dalam loghat utara bermaksud MALASS . soo ? kbyeeee :)



them ❤

March 12, 2012 | 8:38 AM | 0 Problem

faham maksud SAYANG ? 
taknak post panjang panjang kali nii . post panjang pon bukan korang nak baca :(

..touching satt HAHA ..


 husna . pipah . oleh . fauzana . omeng .


kierah . syaa . iela . 


alin .


elyaa .



bella . paien . iema . qiehaa ,sufi 



Its better to have few Real friends than to have a thousand fake ones . 
buatpe nak kawan kalau dah niat tk betul . hentikan je :)
walaupun kita kenal bukan lah dalam jangka masa yang lamaa . 
most of you , tahun lepas baru kita kenal kann ?
 it doesnt matter how long we know each other as long as we close together :)
buatpe kenal lama tapi still tak bole nak memahami satu sama lain .
there are *12345* five words that i wanna tell you that ..

I LOVE YOU SO MUCH :)